Plommonmarmelad

1 tim Tillbehör
Frysbar
Plommonmarmelad

Ta vara på årets skörd med en hemmagjord marmelad. Gott till en smakrik ost eller som topping på gröt eller fil.

Ingredienser

Plommon
1 kg
Syltsocker
1 liter
Vaniljpulver
ca ½ tsk

Gör så här

  • Skölj, kärna ur och skär plommonen i bitar. Lägg plommon och socker i en kastrull.
  • Koka marmeladen 15-20 min. Smaka av med vanilj.
  • Häll upp i rena burkar, sätt på locket och låt kallna. Förvara i kyl.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per liter

Energi:

4285 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per liter
Fiber: - 18,5 g
Protein: 0,5 % 5,1 g
Fett: 0,1 % 0,6 g
Kolhydrater: 99,4 % 1048,3 g
https://www.arla.se/recept/plommonmarmelad/