Plommonkompott med ingefära

20 min Brunch Buffé Dessert
Frysbar
Plommonkompott med ingefära

Plommonkompott med ljuvliga smaker av ingefära och citron är perfekt som tillbehör till goda ostar på en ostbricka. Passa på när höstskörden är klar.

Ingredienser

Gula plommon
8
15 g
Rårörsocker
¾ dl
Citron
rivet skal av ½
Pressad citronsaft
1 msk
Riven färsk ingefära
½ msk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Tvätta plommonen, dela i kvartar och ta bort kärnan.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, citronskal och -saft, ingefära, salt och plommon. Koka tills plommonen är mjuka. Låt kallna.
  • Servera med osten.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

125 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 1 g
https://www.arla.se/recept/plommonkompott-med-ingefara/