Picklad svamp

Picklad svamp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

20 min

Hållbart, nyttigt och otroligt gott. Pickla de svampar du gillar bäst och servera tex till höstens mustiga grytor.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g färsk svamp, t ex kantareller, karljohan eller trumpetsvamp
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk havssalt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Rensa svampen och dela de stora i bitar. Stek i en torr och het stekpanna tills all vätska ångat bort. Lägg svampen i väl rengjorda burkar. Koka upp en lag på ättika, socker, vatten och salt. Häll lagen över svampen så att den täcker helt. Låt allt svalna helt utan lock. Stäng locket och förvara i kyl ett dygn före servering.

Skriv ut

Andra goda förslag