Picklad svamp

Picklad svamp

20 min Buffé
Hållbart, nyttigt och otroligt gott. Pickla de svampar du gillar bäst och servera tex till höstens mustiga grytor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/picklad-svamp/

Gör så här

  • Rensa svampen och dela de stora i bitar. Stek i en torr och het stekpanna tills all vätska ångat bort. Lägg svampen i väl rengjorda burkar.
  • Koka upp en lag på ättika, socker, vatten och salt.
  • Häll lagen över svampen så att den täcker helt. Låt allt svalna utan lock.
  • Stäng locket och förvara i kyl ett dygn före servering.
Klart!

Ingredienser

Färsk svamp, t ex kantareller, karljohan eller trumpetsvamp
600 g
Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
3 dl
Havssalt
1 tsk