Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Picklad svamp
Picklad svamp
20 min
Buffé
•
Kommentarer
Hållbart, nyttigt och otroligt gott. Pickla de svampar du gillar bäst och servera tex till höstens mustiga grytor.
Andra liknande recept
15 min
Picklad rödlök
(796)
45 min
Tacogratäng
(275)
30 min
Kantarelltoast med picklad rödlök
(41)
10 min
Ättikslag
(42)
Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax
(21)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rensa svampen och dela de stora i bitar. Stek i en torr och het stekpanna tills all vätska ångat bort. Lägg svampen i väl rengjorda burkar.
Koka upp en lag på ättika, socker, vatten och salt.
Häll lagen över svampen så att den täcker helt. Låt allt svalna utan lock.
Stäng locket och förvara i kyl ett dygn före servering.
Klart!
Ingredienser
Färsk svamp, t ex kantareller, karljohan eller trumpetsvamp
600 g
Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
3 dl
Havssalt
1 tsk
Andra liknande recept
15 min
Picklad rödlök
(796)
45 min
Tacogratäng
(275)
30 min
Kantarelltoast med picklad rödlök
(41)
10 min
Ättikslag
(42)
Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax
(21)
6 tim 30 min
Carnitas
(54)
30 min
Smördegspizza med spenat och picklad rödlök
(164)
Budget
20 min
Picklad rödkål
(8)
30 min
Svecia med dill, saltgurka och anis
(8)
5 tim
Rostade tomater i ugn
(4)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum