Piadina
30 min
Brunch
Frukost
Lunch
Mellanmål
Tillbehör
•
Piadina är ett härligt tunnbröd som härstammar från Emilia-Romagna regionen i Italien. Bröden innehåller bakpulver, så det går snabbt att svänga ihop dessa bröd. Det är underbart gott att fylla nystekt piadina med färskost, pesto, mozzarella, grönsaker och chark.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
7 dl |
|---|---|
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
| ½ dl | |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Olivolja, till pensling
|
1 dl |
Förslag på fyllning:
|
Pesto
|
|
|---|---|
|
Mortadella eller andra charkprodukter
|
|
|
Mozzarella
|
|
|
Rucola
|
|
|
Tomater
|
|
|
Grillad zucchini
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
325 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 5,6 % | 4,5 g |
| Fett: | 46,2 % | 17 g |
| Kolhydrater: | 48,2 % | 38,5 g |