Overnight oats med äpple och kanel
3 tim
Buffé
Mellanmål
Frukost
•
Laga en god overnight oats med den klassiska smakduon äpple och kanel. Blötlägg havregrynen och det rivna äpplet i äppeljuice kvällen innan för att vinna lite tid på morgonen. Servera med varm äppelkompott, en klick kvarg och rostade hasselnötter. Ringla över lite lönnsirap för en extra smarrig och lyxig känsla!
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
548 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 8,2 g |
Protein: | 14,6 g |
Kolhydrater: | 70,6 g |
Fett: | 22,9 g |
Ingredienser
Rött äpple
|
½ |
---|---|
Havregryn
|
1½ dl |
Malen kanel
|
1 tsk |
Äppeljuice
|
3 dl |
Kompott:
Rött äpple
|
1½ |
---|---|
Vatten
|
½ dl |
25 g | |
Flytande honung
|
½ msk |
Vaniljpulver
|
1 tsk |
2 dl | |
Rostade hasselnötter
|
½ dl |
Lönnsirap
|
2 msk |