Overnight oats med äpple och kanel
3 tim
•
Arbetstid: 10 min
Brunch
Buffé
Frukost
Mellanmål
•
Laga en god overnight oats med den klassiska smakduon äpple och kanel. Blötlägg havregrynen och det rivna äpplet i äppeljuice kvällen innan för att vinna lite tid på morgonen. Servera med varm äppelkompott, en klick kvarg och rostade hasselnötter. Ringla över lite lönnsirap för en extra smarrig och lyxig känsla!
Ingredienser
|
Rött äpple
|
½ |
|---|---|
|
Havregryn
|
1½ dl |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Äppeljuice
|
3 dl |
Kompott:
|
Rött äpple
|
1½ |
|---|---|
|
Vatten
|
½ dl |
| 25 g | |
|
Flytande honung
|
½ msk |
|
Vaniljpulver
|
1 tsk |
|
Arla® Mild kvarg jordgubb
|
2 dl |
|---|---|
|
Rostade hasselnötter
|
½ dl |
|
Lönnsirap
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
549 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,2 g |
| Protein: | 10,8 % | 14,6 g |
| Fett: | 36,9 % | 22,9 g |
| Kolhydrater: | 52,3 % | 70,6 g |