Ostkaka med cottage cheese och pesto

10 min
Ostkaka med cottage cheese och pesto

Släng snabbt ihop en äggröra och grädda den i mikrovågsugnen. Efter en dryg minut plingar det till och du kan ta ut en salt cheesecake som toppas med en lättgjord pesto. Riktig lyxmat när man ska äta solo.

Ingredienser

Pesto:

Hackad färsk basilika
½ dl
Olivolja
¾ dl
Vitlöksklyfta
1
Valnötter
1 dl
Salt och svartpeppar

Topping:

Pinjenötter
¼ dl
Crema di balsamico
1 tsk

Gör så här

  • Vispa ihop ägg och cottage cheese i en liten bunke och värm i mikro 1-1 ½ min på högsta effekt.
  • Mixa ihop ingredienserna till peston med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.
  • Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna.
  • Servera ostkakan med pesto och pinjenötter och avsluta med balsamicokräm.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

1125 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 114 g
https://www.arla.se/recept/ostkaka-med-cottage-cheese-och-pesto/