Öppen ragulasagne med dragon- och citronsås
Nytt

Öppen ragulasagne med dragon- och citronsås

40 min
Lasagne fast på ett mycket snabbare sätt! Lasagneplattorna kokas och varvas sedan med ragu och en sås med dragon, vitlök och citron. Detta recept är skapat av Melvin Glimstål, medlem i Svenska juniorkocklandslaget.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/oppen-ragulasagne-med-dragon-och-citronsas/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Strimla sellerin. Tärna tomat och sidfläsk. Dra av bladen från rosmarinen och finhacka.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Fräs lök och selleri tills löken är mjuk.
  • Tillsätt färs, tomat, sidfläsk och rosmarin. Fräs ca 8 min.
  • Häll vin, krossade tomater och oxfond i stekpannan. Låt koka ihop och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Tillsätt hackad basilika.
  • Koka upp saltat vatten till lasagneplattorna.
  • Vispa ihop crème fraiche, mjölk och citronskal. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Koka lasagneplattorna ca 5 min.
  • Varva lasagneplattor och ragu på fyra varma tallrikar.
  • Ringla över dragonsåsen och garnera med färsk basilika.
Klart!
Energi:

584 kcal

Fiber: 3,3 g
Protein: 33,7 g
Kolhydrater: 22,4 g
Fett: 39,3 g

Ingredienser

Gul lök
1
Blekselleri
2 stjälkar
Tomater
2
Rökt sidfläsk
100 g
Rosmarinkvist
1
2 msk
Blandfärs
500 g
Rött matlagningsvin
2 dl
Krossade tomater
400 g
Oxfond
2 msk
Salt och svartpeppar
Färsk basilika
½ kruka
Färska lasagneplattor
8
Färsk basilika
½ kruka
Dragonsås:
2 dl
1 dl
Citron, finrivet skal
1
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar