Öppen ragulasagne med dragon- och citronsås
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Lasagne fast på ett mycket snabbare sätt! Lasagneplattorna kokas och varvas sedan med ragu och en sås med dragon, vitlök och citron. Detta recept är skapat av Melvin Glimstål, medlem i Svenska juniorkocklandslaget.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Blekselleri
|
2 stjälkar |
Tomater
|
2 |
Rökt sidfläsk
|
100 g |
Rosmarinkvist
|
1 |
2 msk | |
Blandfärs
|
500 g |
Rött matlagningsvin
|
2 dl |
Krossade tomater
|
400 g |
Oxfond
|
2 msk |
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
Färska lasagneplattor, gärna fullkorn
|
8 |
---|---|
Färsk basilika
|
½ kruka |
Dragonsås:
2 dl | |
1 dl | |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
584 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 23,5 % | 33,7 g |
Fett: | 59,6 % | 39,4 g |
Kolhydrater: | 15,5 % | 22,3 g |

