Öppen lasagne med sparris
35 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
•
Lätt, fräscht och fullproppat med smak! Den här öppna lasagnen är ett grönt guldkorn med nystekt sparris, svartkål och krämig vitost i en mild gräddsås. Toppas med en örtig pesto och krispiga pinjenötter för extra smak och textur. En vacker rätt att avnjuta vid lyxiga tillfällen!
Nytt
Ingredienser
Pesto:
|
Ramslök eller 1 kruka basilika
|
60 g |
|---|---|
|
Rostade pinjenötter
|
½ dl |
|
Parmesanost
|
50 g |
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
Fyllning:
|
Färsk grön sparris
|
250 g |
|---|---|
|
Svartkål
|
300 g |
|
Olivolja
|
1 msk |
| 150 g | |
| 2 dl | |
|
Rostade pinjenötter
|
½ dl |
|
Färska lasagneplattor (ca. 200 g)
|
8 |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Pesto:
Fyllning:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Förbered peston i förväg – den håller upp till 4 dagar i kyl. Vill du göra rätten ännu matigare? Servera med ett pocherat ägg på toppen.
Näringsvärden, per port
Energi:
658 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,4 g |
| Protein: | 13,3 % | 21,6 g |
| Fett: | 75,4 % | 56,1 g |
| Kolhydrater: | 11,3 % | 18,3 g |