Öppen lasagne

40 min Huvudrätt Matlåda
Öppen lasagne

Öppen lasagne är en snabb och modern tolkning av den italienska klassikern. Lager av färska lasagneplattor, krämig ricottafyllning, grönsaker och het tomatsås serveras direkt på tallriken och toppas med ost, örter och krispiga frön. För bästa resultat – se till att tallrikarna är ordentligt varma när lasagnen monteras.

Ingredienser

Ricottafyllning:

Ricotta
125 g
150 g
Pesto, gärna hemlagad
3 msk
Citron
1
Salt
2 krm
Skogschampinjoner
250 g
Broccolini
250 g
Vitlöksklyftor
2
25 g
Babyspenat
ca 100 g
Salt
1 tsk
Färska lasagneplattor
200 g
Tomatsås arabiata
400 g

Till servering:

Rostade pinjenötter och pumpafrön
½ dl
50 g
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Rör ihop ricotta, färskost, pesto, finrivet citronskal och salt.
  • Värm tomatsåsen i en liten kastrull.
  • Kvarta svampen och skär broccolini i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken.
  • Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs svampen med vitlöken tills svampen fått fin färg. Lägg över på ett fat. Stek broccolini i samma panna 2–3 minuter. Lägg tillbaka svampen, salta och vänd ner spenaten tills den mjuknar.
  • Koka lasagneplattorna 2–3 min i saltat vatten. Lyft upp och lägg på en oljad plåt. Täck med plastfolie så att de håller sig varma.
  • Varva lasagneplattor med tomatsås, grönsaker och ricottafyllning på förvärmda tallrikar.
  • Toppa öppen lasagne med rostade nötter och frön, ost och färsk basilika. Servera genast.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

566 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,8 g
Protein: 14,6 % 20,3 g
Fett: 66,5 % 42,6 g
Kolhydrater: 18,8 % 26,2 g
https://www.arla.se/recept/oppen-lasagne/