Öppen lasagne
40 min
Huvudrätt
Matlåda
•
Öppen lasagne är en snabb och modern tolkning av den italienska klassikern. Lager av färska lasagneplattor, krämig ricottafyllning, grönsaker och het tomatsås serveras direkt på tallriken och toppas med ost, örter och krispiga frön. För bästa resultat – se till att tallrikarna är ordentligt varma när lasagnen monteras.
Ingredienser
Ricottafyllning:
|
Ricotta
|
125 g |
|---|---|
| 150 g | |
|
Pesto, gärna hemlagad
|
3 msk |
|
Citron
|
1 |
|
Salt
|
2 krm |
|
Skogschampinjoner
|
250 g |
|---|---|
|
Broccolini
|
250 g |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 25 g | |
|
Babyspenat
|
ca 100 g |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Färska lasagneplattor
|
200 g |
|---|---|
|
Tomatsås arabiata
|
400 g |
Till servering:
|
Rostade pinjenötter och pumpafrön
|
½ dl |
|---|---|
| 50 g | |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
566 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,8 g |
| Protein: | 14,6 % | 20,3 g |
| Fett: | 66,5 % | 42,6 g |
| Kolhydrater: | 18,8 % | 26,2 g |