Öppen kycklinglasagne
                                    Matlåda
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Om du vill laga lasagne men har lite dåligt med tid är en öppen lasagne ett bra alternativ. Denna lasagne har god smak av dragon, vitlök och citron. Detta recept är skapat av David Forsman Törnqvist, medlem i Svenska kocklandsslaget.
Ingredienser
Kycklingsås:
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Blekselleri
                                            
                                     | 2 stjälkar | 
| 
                                            
                                                Färsk röd chili
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Champinjoner
                                            
                                     | 100 g | 
| 
                                            
                                                Vitt matlagningsvin
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Kycklingfärs
                                            
                                     | 500 g | 
| 
                                            
                                                Krossade tomater
                                            
                                     | 400 g | 
| 
                                            
                                                Nymalen svartpeppar
                                            
                                     | 
Lasagne:
| 
                                            
                                                Färska lasagneplattor
                                            
                                     | 8 | 
|---|---|
| 150 g | |
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Färsk persilja
                                            
                                     | 1 kruka | 
Zucchinisallad:
| 
                                            
                                                Zucchini
                                            
                                     | ½ | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Purjolök
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Citron, finrivet skal och pressad saft
                                            
                                     | 1 | 
| 1 dl | 
Gör så här
Zucchinisallad:
Uppläggning:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
486 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g | 
| Protein: | 37 % | 44,2 g | 
| Fett: | 41,7 % | 22,9 g | 
| Kolhydrater: | 19,7 % | 23,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    