Nattjästa frallor

8 tim
Tid: 30 min
Brunch Frukost
Frysbar
Nattjästa frallor

Det finns få saker som slår doften av nybakat bröd på morgonen. Dessa nattjästa frukostfrallor jäser långsamt i kylen över natten och är redo att bakas ut direkt på morgonen – perfekt för en helgfrukost eller brunch. Med smakrik ost i degen och som topping blir de extra goda. Servera dem gärna ljumna med Bregott, en lagrad ost, marmelad eller varför inte avokado och skivad tomat för en fräsch start på dagen.

Ingredienser

Jäst
25 g
Kallt vatten
4 dl
1 dl
1 msk
Flytande honung
1 msk
Salt
1 tsk
100 g
Vetemjöl med fullkorn
9 dl

Gör så här

Dag 1 (kväll):

  • Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet och mjölken.
  • Tillsätt smör- & rapsolja, honung, salt, hälften av osten och allt mjöl. Rör ihop till en jämn, lös deg (den ska inte knådas).
  • Täck bunken med plastfolie och ställ i kylskåp ca 8 timmar eller över natten.

Dag 2 (morgon):

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Klicka ut degen med hjälp av två matskedar till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resterande ost.
  • Grädda i mitten av ugnen 10–12 min tills frallorna fått fin färg och är genomgräddade.
  • Låt svalna på galler, men servera gärna ljumna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

215 kcal

Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Protein: 9 g
Fett: 5 g
Kolhydrater: 34 g
https://www.arla.se/recept/nattjasta-frallor/