Havrefrallor

Havrefrallor

2 tim
Buffé Mellanmål Frukost
Går att frysa
Att bjuda på nybakade frallor brukar alltid vara uppskattat! Vi har havregryn i degen för att göra frallorna extra saftiga. Bjud på bröden när de är alldeles nybakade. De som eventuellt blir över kan du frysa in, så har du fint bröd att njuta av längre fram.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havrefrallor/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke.
  • Värm vattnet till max 37°. Häll vattnet över jästen och rör om tills den löst upp sig.
  • Klicka ner smöret och rör ner havregryn, vetemjöl och salt.
  • Arbeta degen för hand ca 10 min eller i maskin 5 min.
  • Täck över degen med plastfolie. Låt jäsa ca 50 min i rumstemperatur.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 16 lika stora bitar. Forma till runda bollar.
  • Lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Täck över med plastfolie och låt jäsa ytterligare 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över havregryn.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
  • Servera nybakade havrefrallor med dina fovoritpålägg!
Klart!

Gillar du krispiga ostfrallor? Lägg en skiva ost på de ogräddade frallorna och strö sedan på havregryn!

Energi:

220 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 2,7 g
Protein: 5,4 g
Kolhydrater: 38,9 g
Fett: 4,5 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten
6 dl
50 g
Fiberhavregryn
3 dl
Vetemjöl
10 - 12 dl
Salt
2 tsk
Ägg, uppvispat
1
Fiberhavregryn
1 dl