Frallor utan jäst
Budget Nytt

Frallor utan jäst

30 min
Mellanmål Frukost
När du blir sugen på frallor men inte hinner vänta på att de ska jäsa är det dessa frallor utan jäst som du ska baka! Snabbt svänger du ihop degen, skär i bitar, penslar med ägg och gräddar i ugnen ca 10 min. Sen är det bara att njuta av saftiga frallor. Underbart goda att servera med vällagrad ost!
https://www.arla.se/recept/frallor-utan-jast/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  • Rör ihop gräddfil med smör- & rapsolja. Häll ner i mjölblandningen och rör raskt ihop till en kladdig deg.
  • Häll ut degen på mjölat bakbord. Forma degen till 8 lika stora bollar.
  • Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  • Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min.
  • Njut av frallorna när de är alldeles nybakade, fyllda med dina favoritpålägg.
Klart!

Det går bra att byta ut gräddfil mot någon annan mejeriprodukt. Vi har provbakat med både kefir, yoghurt och mjölk!

Energi:

236 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 2,2 g
Protein: 6,5 g
Kolhydrater: 27,2 g
Fett: 11,3 g

Ingredienser

Vetemjöl
4½ dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
3 dl
2 msk
Ägg, till pensling
1
Sesamfrön, till garnering
1 dl