Naanbröd – grundrecept

Naanbröd – grundrecept

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(31 st)

60+ min

Det klassiska indiska brödet kan du göra själv hemma i stekpannan. Njut det nygräddat med smör, vitlökssmör eller en fruktig chutney.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och jäst. Låt stå ca 10 min.
  2. Smält smöret. Rör ner smör, mjöl, salt och yoghurt och blanda till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Dela degen i 4 delar och kavla ut till 4 platta bröd. Grädda bröden i torr stekpanna ca 4 min.
  4. Vänd bröden och grädda ytterligare ca 3 min. Pensla ev med smält smör.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag