Maltknäckebröd

Maltknäckebröd

Betyg

(0 st)

Knaprigt knäckebröd kryddat med maltsirap och anis. Det är inte svårt att göra eget knäckebröd och det är makalöst gott med smör eller med en skiva ost på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g jäst
  • 3 dl Arla® lättmjölk Lättmjölk
  • 1 msk maltsirap eller mörk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stötta anisfrön
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här:

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, sirap, olja, salt och anis. Arbeta in rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Täck bunken med plastfolie och låt stå i kyl 30 min. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 6 lika stora bitar, forma till runda bullar, platta ut dem strö över lite grovt rågmjöl. Kavla ut till runda kakor, 2-3 mm tjocka. Lägg dem på lätt mjölad plåt eller plåt med bakplåtspapper, nagga med en gaffel eller kavla med kruskavel och grädda i mitten av ugnen 7-10 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem