Maltknäckebröd

Maltknäckebröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Knaprigt knäckebröd kryddat med maltsirap och anis. Det är inte svårt att göra eget knäckebröd och det är makalöst gott med smör eller med en skiva ost på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g jäst
  • 3 dl Arla® lättmjölk Lättmjölk
  • 1 msk maltsirap eller mörk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stötta anisfrön
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här:

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, sirap, olja, salt och anis. Arbeta in rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Täck bunken med plastfolie och låt stå i kyl 30 min. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 6 lika stora bitar, forma till runda bullar, platta ut dem strö över lite grovt rågmjöl. Kavla ut till runda kakor, 2-3 mm tjocka. Lägg dem på lätt mjölad plåt eller plåt med bakplåtspapper, nagga med en gaffel eller kavla med kruskavel och grädda i mitten av ugnen 7-10 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem