Makaronipudding
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Här är ett recept på en god och mättande makaronipudding precis så som vi vill ha den. Makaronerna låter vi koka i mjölk så de blir riktigt krämiga. Muskotnöten ger den rätta smaken till denna klassiska vardagsrätt. Njut av din makaronipudding med en blandad grönsallad och ett glas iskall mjölk.
Ingredienser
|
Rökt sidfläsk
|
400 g |
|---|---|
|
Purjolök
|
1 |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vatten
|
2 dl |
| 6 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
|
Makaroner, gärna fullkorn
|
360 g |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Malen muskot
|
1 krm |
| 25 g | |
|
Ägg
|
4 |
| 4 dl | |
| 150 g |
Till servering:
|
Blandad grönsallad
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
765 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 18,4 % | 34,6 g |
| Fett: | 52,7 % | 45,6 g |
| Kolhydrater: | 28,9 % | 54,4 g |