Löjromssemla
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Förrätt
Frysbar
•
Lyxiga och eleganta löjromssemlor - perfekta att bjuda på som tilltugg till nyårsminglet. Dessa består av en pâte à choux fylld med krämig smetana smaksatt med citron, en klick löjom och finhackade örter.
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
Pâte à chouxdeg:
|
Vatten
|
⅗ dl |
|---|---|
| ⅗ dl | |
| 60 g | |
|
Salt
|
½ krm |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Ägg
|
2 |
Fyllning:
| 2 dl | |
|
Citron
|
1 |
|
Färsk gräslök eller dill
|
½ dl |
|
Löjrom
|
80 g |
Gör så här
Pâte à chouxdeg:
Fyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
221 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 10,5 % | 5,7 g |
| Fett: | 74,6 % | 18,6 g |
| Kolhydrater: | 14,9 % | 8,1 g |