Ljummen sommarsallad

Ljummen sommarsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Enkel, vacker och god sallad på potatis, sparris, spenat och rödbetor. Gott tillbehör eller som lättare rätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Dressing:

  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • ½ krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping:

  • 2 msk torkade tranbär
  • 1½ msk pumpakärnor
  • ½ msk pinjenötter

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka. Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten 2-3 min. Ta upp sparrisen och låt rinna av. Rör ihop vinägretten. Skala rödbetorna. Skär rödbetor och potatis i halvor eller klyftor. Blanda färskpotatis, rödbetor, sparris och babyspenat. Strö över ost och topping. Ringla över dressingen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem