Ljummen sommarsallad

Ljummen sommarsallad

30 min Buffé Förrätt
Enkel, vacker och god sallad på potatis, sparris, spenat och rödbetor. Gott tillbehör eller som lättare rätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ljummen-sommarsallad/

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka.
  • Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2-3 min. Ta upp sparrisen och låt rinna av.
  • Skala rödbetorna. Skär rödbetor och potatis i halvor eller klyftor.
  • Blanda färskpotatis, rödbetor, sparris och babyspenat. Tärna vitosten och strö över den och topping.
  • Rör ihop vinägretten och ringla över salladen.
Klart!
Energi:

295 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Färskpotatis
500 g
Späda rödbetor
500 g
Färsk grön sparris
250 g
Babyspenat
80 g
Dressing:
Rapsolja
2 msk
Vinäger
1 msk
Salt
½ krm
Svartpeppar
1 krm
Topping:
200 g
Torkade tranbär
2 msk
Pumpakärnor
1½ msk
Pinjenötter
½ msk