
Ljummen sommarsallad
Enkel, vacker och god sallad på potatis, sparris, spenat och rödbetor. Gott tillbehör eller som lättare rätt.
Ingredienser
Antal portioner
-
200 g Apetina® vitost tärnad i lake 3%
- 500 g färskpotatis
- 500 g späda rödbetor
- 250 g färsk grön sparris
- 80 g babyspenat
Dressing:
- 2 msk rapsolja
- 1 msk vinäger
- ½ krm salt
- 1 krm svartpeppar
Topping:
- 2 msk torkade tranbär
- 1½ msk pumpakärnor
- ½ msk pinjenötter
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka. Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten 2-3 min. Ta upp sparrisen och låt rinna av. Rör ihop vinägretten. Skala rödbetorna. Skär rödbetor och potatis i halvor eller klyftor. Blanda färskpotatis, rödbetor, sparris och babyspenat. Strö över ost och topping. Ringla över dressingen.
Näringsvärden, per port
- Energi: 295 kcal
- Protein: 16 g
- Kolhydrater: 30 g
- Fett: 11 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut