Ljummen blomkålssallad med granatäpplesås

30 min Huvudrätt Middag
Ljummen blomkålssallad med granatäpplesås

Vår blomkålssallad är en matig och knaprig sallad med hel dinkel, pumpafrön, röd lök och fetaost. Toppa salladen med den krämiga, syrliga såsen.

Ingredienser

Matvete eller hel dinkel
2 dl
Blomkål
500 g
2 msk
Rödlök
1
150 g
Rucola
3 dl
Rostade pumpakärnor
1 dl

Granatäpplesås

2 dl
Granatäppelkärnor
1 dl
Salt
2 krm
Granatäppelkärnor
½ dl
Olivolja
2 msk

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
  • Koka matvete eller dinkel i en kastrull enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär blomkålen i bitar och lägg ner i kastrullen när det återstår ca 4 min av koktiden. Rör ner smör-&rapsolja.
  • Skala och skiva rödlöken. Bryt osten i bitar och vänd ner i kastrullen tillsammans med lök, rucola och pumpafrön.
  • Lägg upp på ett serveringsfat och strö granatäpplekärnor och ringla olivolja över salladen. Servera med såsen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

560 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 20 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/ljummen-blomkalsallad-med-granatapplesas/