Laxsandwich med limesenapskräm

15 min Buffé Lunch
Laxsandwich med limesenapskräm

Laxsandwich på danskt rågbröd, med kallrökt lax och syrlig kräm - en försvinnande god munsbit. Bjud på laxsandwich som tilltugg eller på buffébordet.

Ingredienser

Danskt rågbröd
6 skivor
Skivad kallrökt lax
100 g
Rödbetsskott

Limesenapskräm:

1 dl
2 msk
Grovkornig dijonsenap
1½ msk
Lime
rivet skal och saft av 1
Salt
1 krm
Finklippt färsk gräslök
1 msk

Gör så här

  • Vispa ihop alla ingredienser till krämen.
  • Dela bröden i halvor på längden. Skär laxen i mindre skivor.
  • Bred kräm på bröden och lägg på lax.
  • Toppa med lite extra kräm och strö över gräslök och rödbetsskott.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

80 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/laxsandwich-med-limesenapskram/