Lasagnette
45 min
Huvudrätt
•
Lasagnette är både en pastasort och namnet på en snabblagad lasagne. Om du inte hittar lasagnette går den bra att byta ut mot valfri kort pastasort. Gör en smakrik och krämig köttfärssås. Vänd ner pastan i såsen och häll över i en form. Strö över ost och gratinera i ugnen. Lätt som en plätt!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Nötfärs, lammfärs, blandfärs eller vegofärs
|
500 g |
|
Konserverade körsbärstomater
|
800 g |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Sambal oelek
|
2 tsk |
|
Salt
|
2 tsk |
| 2½ dl | |
|
Lasagnette eller pasta farfalle, gärna fullkorn
|
200 g |
| 150 g |
Till servering:
|
Blandad grönsallad
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
760 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,7 g |
| Protein: | 24,3 % | 45,5 g |
| Fett: | 48,2 % | 41,4 g |
| Kolhydrater: | 27,5 % | 51,4 g |