Lasagne al forno
45 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Denna lasagne al forno innehåller mycket grönsaker, blandfärs, bacon och taleggio. Underbara smaker med mycket umami, precis så som vi vill att en perfekt lasagne ska smaka! Detta recept är skapat av Nisse Hallberg, programledare på Matkanalen.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
4 |
Morötter
|
2 |
Blekselleri
|
2 stjälkar |
Champinjoner
|
100 g |
2 msk | |
Tärnat bacon
|
140 g |
Tomatpuré
|
2 msk |
Blandfärs
|
250 g |
Rödvin, t ex matlagningsvin
|
1 dl |
Krossade tomater
|
400 g |
Vatten
|
4 dl |
Oxfond
|
2 msk |
Lagerblad
|
2 |
Torkad oregano
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Bechamel:
25 g | |
Vetemjöl
|
2 msk |
5 dl | |
Taleggio
|
150 g |
Färskriven muskotnöt
|
1 krm |
Salt
|
1 tsk |
Till lasagnen:
Lasagneplattor
|
9 |
---|---|
100 g |
Gör så här
Bechamel:
Montering:

