Lammlasagne

Lammlasagne

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(88 st)

Lasagne med lammfärs är ett fantastiskt gott sätt att variera denna populära maträtt på. Den blir mustig och god med den perfekta smakkombinationen fetaost och soltorkade tomater.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala och skär morot, lök och selleri i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin, skala och skiva vitlöken tunt. Fräs grönsakerna på svag värme i smör-&rapsolja 2-3 min, rör om då och då. Bryn färsen och tillsätt rödvinet. Låt koka några min. Tillsätt de frästa grönsakerna, tomater, tomatpuré, rosmarin och lagerblad. Sjud på svag värme i minst 20 min. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200°. Lägg 1/3 av crème fraichen i botten på en ugnssäker form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och ost i formen. Avsluta med crème fraiche och ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.

Tips:

Den färska rosmarin kan även bytas ut mot 2 msk torkad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa: