Lammlasagne
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Lasagne med lammfärs är ett fantastiskt gott sätt att variera denna populära maträtt på. Den blir mustig och god med den perfekta smakkombinationen fetaost och soltorkade tomater.
Ingredienser
|
Lammfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Morot
|
1 |
|
Gul lök
|
1 |
|
Blekselleri
|
1 stjälk |
|
Färsk röd chili
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
2 msk |
|
Rödvin
|
2 dl |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Salt och peppar
|
|
Lasagneplattor, gärna fullkorn
|
9 |
|---|---|
| 2 dl | |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Den färska rosmarin kan även bytas ut mot 2 msk torkad.
Näringsvärden, per port
Energi:
656 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 19,4 % | 31,4 g |
| Fett: | 49,8 % | 36,9 g |
| Kolhydrater: | 24,9 % | 40,3 g |