Lammlasagne

1 tim 20 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Lammlasagne

Lasagne med lammfärs är ett fantastiskt gott sätt att variera denna populära maträtt på. Den blir mustig och god med den perfekta smakkombinationen fetaost och soltorkade tomater.

Ingredienser

Lammfärs
400 g
Morot
1
Gul lök
1
Blekselleri
1 stjälk
Färsk röd chili
1
Vitlöksklyftor
2
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Rödvin
2 dl
Krossade tomater
400 g
Tomatpuré
2 msk
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Lagerblad
2
Salt och peppar

Gör så här

  • Skala och skär morot, lök och selleri i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin, skala och skiva vitlöken tunt.
  • Fräs grönsakerna på svag värme i smör-&rapsolja 2-3 min, rör om då och då.
  • Bryn färsen och tillsätt rödvinet. Låt koka några min.
  • Tillsätt de frästa grönsakerna, tomater, tomatpuré, rosmarin och lagerblad. Sjud på svag värme i minst 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg 1/3 av crème fraichen i botten på en ugnssäker form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och ost i formen. Avsluta med crème fraiche och ost.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!

Den färska rosmarin kan även bytas ut mot 2 msk torkad.

Näringsvärden, per portion

Energi:

560 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/lammlasagne/