Lagrad ost med jordgubbsmarmelad och havrekex
1 tim 10 min
Brunch
Buffé
•
Spara sommaren på burk i den här härliga marmeladen och ät till knapriga kex. För lite mer råg i ryggen, byt ut havregrynen mot rågflingor i kexdegen.
Ingredienser
Jordgubbsmarmelad:
|
Vaniljstång eller 0,5 krm vaniljpulver
|
½ |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
300 g |
|
Vatten
|
2 - 3 msk |
Havrekex:
|
Havregryn
|
3½ dl |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
1 msk |
| 100 g | |
| 1 dl |
Gör så här
Jordgubbsmarmelad:
Havrekex:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
330 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 22,8 % | 18,5 g |
| Fett: | 48,7 % | 18,2 g |
| Kolhydrater: | 28,5 % | 23,2 g |