Kycklingvingar i airfryer

55 min
Tid: 25 min
Kycklingvingar i airfryer

Krispiga och saftiga kycklingvingar blir busenkla att laga i airfryer – utan stekos! Servera dem med svart ris, fräsch sellerisallad och krämig ädelostsås – ett recept perfekt för festliga tillfällen som hela familjen kommer älska.

Nytt

Ingredienser

1 msk
Japansk soja
2 msk
Flytande honung
1 msk
Vitlöksklyftor
2
Paprikapulver
1 msk
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Kycklingvingar
1 kg

Sellerisallad:

Blekselleri
4 stjälkar
Gurka
1
Gröna paprikor
2
Bladpersilja
1 kruka
Citron
1
Salt
1 krm

Ädelostsås:

Kvibille® Ädel Creme
170 g
1 dl

Till servering:

Svart ris

Gör så här

  • Blanda smör- & rapsolja, soja, honung, finriven vitlök, paprikapulver, chili flakes och salt i en skål.
  • Vänd runt kycklingvingarna i marinaden. Låt gärna stå 30 min i kyl för extra smak.
  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Lägg vingarna i airfryerns korg. Tillaga på 200° i 20–25 min, skaka korgen en gång under tiden.

Sellerisallad:

  • Skölj och skär selleri, gurka och paprikor i tunna skivor eller små bitar. Grovhacka persilja.
  • Finriv skalet och pressa saften från citronen över grönsakerna. Tillsätt salt och blanda väl.

Ädelostsås:

  • Värm ädelosten i en liten kastrull och vispa den slät. Ta från värmen och vispa ner crème fraiche.
  • Servera kycklingvingar med sellerisallad, svart ris och ädelostsås.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/kycklingvingar-i-airfryer/