Kornotto med butternutpumpa och ljummen tryffelvinägrett
                                
                                    1 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid: 1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                                    Varmrätt
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Kornotto är en risotto som är gjord på korngryn istället för ris. Med smaker från butternutpumpa, champinjoner och tryffel blir det en riktig festmåltid. Väljer du att toppa rätten med lite riven färsk tryffel ökar lyxfaktorn rejält.
 
    
            Känt från Matkanalen
        
    
 
    Ingredienser
Pumpa:
| 
                                            
                                                Butternutpumpa
                                            
                                     | ca 800 g | 
|---|---|
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     | ½ dl | 
Kornotto:
| 
                                            
                                                Hela korngryn
                                            
                                     | 2 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Schalottenlök, finhackad
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta, finhackad
                                            
                                     | 1 | 
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Vitt vin
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Grönsaksbuljong
                                            
                                     | 4½ dl | 
| 100 g | |
| ½ dl | |
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Vinägrett:
| 
                                            
                                                Champinjoner
                                            
                                     | 100 g | 
|---|---|
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Liten vitlöksklyfta, finhackad
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Schalottenlök, skivad
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Mild olivolja
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | saften från 1 | 
| 
                                            
                                                Olja med smak av tryffel
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Flytande honung
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Smörgåskrasse
                                            
                                     | 1 ask | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rostade pumpakärnor
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Färsk tryffel, ca 30 g
                                            
                                     | ev 1 | 
Gör så här
Pumpa:
Kornotto:
Vinägrett:
Vid servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
933 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,8 g | 
| Protein: | 7,8 % | 17,9 g | 
| Fett: | 64,1 % | 67,6 g | 
| Kolhydrater: | 26,3 % | 60,3 g | 
            Video
            Kornotto med Laki – Dålig stämning i köket
            
    I detta avsnitt ska Amanda Wiger försöka lära LAKI hur man gör en Kornotto.
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
    