Knäckebröd
2 tim
Frukost
•

Hembakat knäckebröd är både roligt att göra och blir otroligt gott! Detta recept är lättlagat, men kräver lite tid – speciellt om man gör stora knäckebröd som behöver bakas i omgångar. Dessa knäckebröd är smaksatta med fänkålsfrön, kummin och anis, men det går givetvis bra att byta ut kryddorna mot din favoritsmaksättning.
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
Vatten, ljummet
|
5 dl |
2 msk | |
Grovt rågmjöl
|
8 dl |
Salt
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
5 dl |
Hel kummin
|
2 tsk |
Fänkålsfrön
|
2 tsk |
Anisfrön
|
2 tsk |
Till servering:
Bregott® Normalsaltat smör & raps
|
|
---|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
172 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,7 g |
Protein: | 10,9 % | 4,6 g |
Fett: | 13,4 % | 2,6 g |
Kolhydrater: | 75,7 % | 32,1 g |

