Klådda
2 tim
Frukost
Lunch
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
Klådda är ett underbart gott tunnbröd ursprungligen från Norrbotten. Smaksätt smeten med fänkåls- och korianderfrön. Servera nygräddad Klådda med smör, eller varför inte göra en god tunnbrödsrulle med rökt röding, lax eller skinka?
Ingredienser
5 dl | |
Jäst
|
10 g |
Fänkålsfrön, mortlade
|
½ tsk |
Korianderfrön, mortlade
|
½ tsk |
Vetemjöl special
|
1½ dl |
Rågsikt
|
9 dl |
Salt
|
2 tsk |
Kornmjöl, till utbakning
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Har du en pizza- eller baksten blir det perfekt att baka bröden direkt på den. Använd gärna pizzaspaden. Eller förvärm en plåt i ugnen och dra över bakplåtspappret med brödet som ska gräddas till den varma plåten.
Näringsvärden, per st
Energi:
255 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4 g |
Protein: | 13,2 % | 8,3 g |
Fett: | 8,7 % | 2,5 g |
Kolhydrater: | 78,1 % | 49 g |

