Karlsbaderdeg
Mellanmål
•
Karlsbaderdeg är en härligt smörig deg som är underbar att jobba med på bakbordet. Degen kan fyllas som till klassiska bullar eller bakas ut ofylld till bullar som efter gräddning penslas med smör och doppas i socker. Blanda gärna sockret med nystött kardemumma. Fantastiskt goda och maffiga!
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Ägg
|
2 |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vetemjöl
|
ca 12 dl |
| 250 g |
Gör så här
Förslag på utbakning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
211 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 7,3 % | 3,8 g |
| Fett: | 41,6 % | 9,9 g |
| Kolhydrater: | 51,1 % | 26,5 g |