Kalvfärsburgare med rosmarin och cheddar

30 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Kalvfärsburgare med rosmarin och cheddar

Enkla och lyxiga hamburgare på kalvfärs som får smak av rosmarin och cheddar. Kalvfärsen kan du byta ut mot vanlig nötfärs, men biffarna blir då lite grövre.

Ingredienser

Kalvfärs
500 g
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Salt
1½ tsk
2 msk
4 skivor
Tomater
2
Silverlök
1
Krispsallad
4 blad
Hamburgerbröd
4

Gör så här

  • Börja med tillbehören. Skiva tomaterna tunt. Skala och skiva silverlöken.
  • Dela hamburgerbröden, rosta snittytan.
  • Blanda färsen med rosmarin och forma 4 hamburgare. Salta och stek dem i smör, ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare.
  • Lägg ihop hamburgerbröden med burgare och tillbehör emellan.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

495 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/kalvfarsburgare-med-rosmarin-och-cheddar/