Kalvfärsburgare med rosmarin och cheddar

Kalvfärsburgare med rosmarin och cheddar

30 min Huvudrätt
Enkla och lyxiga hamburgare på kalvfärs som får smak av rosmarin och cheddar. Kalvfärsen kan du byta ut mot vanlig nötfärs, men biffarna blir då lite grövre.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalvfarsburgare-med-rosmarin-och-cheddar/

Gör så här

  • Börja med tillbehören. Skiva tomaterna tunt. Skala och skiva silverlöken.
  • Dela hamburgerbröden, rosta snittytan.
  • Blanda färsen med rosmarin och forma 4 hamburgare. Salta och stek dem i smör, ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare.
  • Lägg ihop hamburgerbröden med burgare och tillbehör emellan.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Kalvfärs
500 g
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Salt
1½ tsk
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
4 skivor
Tomater
2
Silverlök
1
Krispsallad
4 blad
Hamburgerbröd
4