Kålsallad med svecia och nötter
30 min
•
Härlig kålsallad med blomkål, fänkål och rödkål som smakar av apelsin och chili. Toppa med sesamfrön, knapriga nötter och hyvlad lagrad ost.
Ingredienser
|
Apelsin
|
1 |
|---|---|
|
Färsk röd chili
|
1 |
| 50 g | |
|
Apelsinjuice
|
1 dl |
|
Finstrimlad färsk ingefära
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Blomkål
|
½ |
|
Fänkål
|
1 |
|
Rödkål
|
¼ |
|
Savoykål
|
½ |
Till servering:
| 50 g | |
|
Svarta sesamfrön
|
2 tsk |
|
Rostade hasselnötter, grovhackade
|
1 dl |
Gör så här
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
335 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,2 g |
| Protein: | 14,1 % | 11,6 g |
| Fett: | 67,3 % | 25,5 g |
| Kolhydrater: | 18,6 % | 15,3 g |