Jordgubbsglass med apelsin och rabarber

Dessert
Jordgubbsglass med apelsin och rabarber

Jordgubbsglass smaksatt med apelsin och serverad med ljuvlig, ljummen rabarber. Glass blir jättegod hemlagad!

Ingredienser

Frysta jordgubbar
250 g
3 dl
Äggulor
2
Florsocker
1 dl
Apelsin
rivet skal av 1
Späda rabarber
300 g
Vatten
¾ dl
Strösocker
1 dl

Gör så här

  • Halvtina och hacka jordgubbarna.
  • Vispa grädden.
  • Vispa ihop äggulor och florsocker. Tillsätt grädde, jordgubbar och apelsinskal. Häll smeten i en form och täck med plastfolie. Frys minst 4 tim.
  • Skär rabarbern i tunna skivor. Koka rabarbern i vatten och socker på svag värme under lock tills den är mjuk.
  • Ta fram glassen ca 30 min före serveringen. Servera med ljummen rabarber.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

335 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,8 g
Protein: 3,2 % 2,6 g
Fett: 57,6 % 21,8 g
Kolhydrater: 39,2 % 32,3 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbsglass-med-apelsin-och-rabarber/