Het pumpa med örter, svecia och pumpakärnor
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Förrätt
Tillbehör
•
Söt och god ugnsbakad pumpa med färska örter och ett sting av chili. Servera tillsammans med svecia, precis som de är eller till en bit gott kött.
Ingredienser
Sveciakräm:
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
| 75 g | |
| 2 msk | |
| 1 msk |
|
Butternutpumpa (överdel utan kärnhus)
|
½ |
|---|---|
|
Plockad färsk basilika
|
1 dl |
|
Plockad bladpersilja
|
1 dl |
|
Plockad färsk timjan
|
2 msk |
|
Röd chili
|
¾ |
|
Pumpakärnor
|
1 dl |
| 50 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Sveciakräm:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
352 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 16,3 % | 14,1 g |
| Fett: | 76 % | 30,3 g |
| Kolhydrater: | 7,7 % | 6,7 g |