Hamburgare med 3 sorters lök
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Snabbmat
•
Saftig burgare som först sotas i torr stekpanna för att få den rökiga, grillade smaken. God med en smält skiva ost och lök i olika former. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Ingredienser
|
Köttfärs 70% högrev, 30% bringa
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk | |
| 4 skivor | |
|
Hamburgerbröd
|
4 |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
3 x lök:
|
Ättiksprit 12%
|
¼ dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Vatten
|
¾ dl |
|
Silverlök
|
1 |
|
Rödlök
|
1 |
| 50 g | |
|
Matolja
|
1½ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
782 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,3 g |
| Protein: | 21,9 % | 42,2 g |
| Fett: | 54,6 % | 48,3 g |
| Kolhydrater: | 23,5 % | 45,2 g |