Gulärtsröra
5 min
Tillbehör
•
Dipp på gula ärter som får smak av spiskummin och vitlök. Servera gärna till smörstekt levainbröd. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Ingredienser
|
Gula ärter, kokta
|
300 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Kallpressad rapsolja
|
2 msk |
|
Riven vitlöksklyfta
|
1 |
|
Malen spiskummin
|
1 krm |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
202 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,4 g |
| Protein: | 16,1 % | 8 g |
| Fett: | 54,9 % | 12,5 g |
| Kolhydrater: | 29 % | 14,4 g |