Gröt på korngryn med tahiniyoghurt, pistagenötter och färska örter

40 min Lunch
Gröt på korngryn med tahiniyoghurt, pistagenötter och färska örter

Detta är en härligt salt gröt gjord på korngryn med smaker lånade från Mellanösterns kök. Den varma gröten toppas med tahiniyoghurt, krispiga pistagenötter, saftiga granatäppelkärnor, aromatisk mynta och smulad vitost.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Gröt på korngryn med tahiniyoghurt, pistagenötter och färska örter

Ingredienser

Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
25 g
Kanelstång
1
Korngryn
2 dl
100 g

Tahiniyoghurt:

2 dl
Ljus tahini
3 msk
Salt

Topping:

Chili flakes
150 g
Granatäppelkärnor
1 dl
Pistagenötter, sesamfrö eller solrosfrö
1 dl
Citron, finrivet skal
1
Färsk mynta, dill eller koriander
2 kvistar

Gör så här

  • Koka upp vatten och smulad buljong.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Hetta upp smör i en vid kastrull. Fräs all lök på medelvärme tills den mjuknar.
  • Tillsätt kanel och korn. Häll på 1 dl buljong och låt koka in. Häll på resterande buljong och sjud ca 20 min. Finriv osten och vänd ner den i den varma gröten.
  • Tahiniyoghurt: Vispa ihop yoghurt med tahini. Smaka av med salt.
  • Fördela gröten i skålar. Ringla tahiniyoghurt över gröten. Toppa med chili flakes, smulad vitost, granatäpple, nötter, citron och örter. Servera direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/grot-pa-korngryn-med-tahiniyoghurt-pistagenotter-och-farska-orter/