Gröt på korngryn med tahiniyoghurt, pistagenötter och färska örter
40 min
Lunch
•

Detta är en härligt salt gröt gjord på korngryn med smaker lånade från Mellanösterns kök. Den varma gröten toppas med tahiniyoghurt, krispiga pistagenötter, saftiga granatäppelkärnor, aromatisk mynta och smulad vitost.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Vatten
|
7 dl |
---|---|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
Schalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
25 g | |
Kanelstång
|
1 |
Korngryn
|
2 dl |
100 g |
Tahiniyoghurt:
2 dl | |
Ljus tahini
|
3 msk |
Salt
|
Topping:
Chili flakes
|
|
---|---|
150 g | |
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Pistagenötter, sesamfrö eller solrosfrö
|
1 dl |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Färsk mynta, dill eller koriander
|
2 kvistar |
Gör så här

