Grönkålsallad med granatäpple

15 min Brunch Lunch
Grönkålsallad med granatäpple

En fräsch och matig sallad med vinterkänsla. Grönkål ger tuggmotstånd och näring, medan granatäpplekärnor och rostade pekannötter tillför sötma och crunch. Krämig ädelost och färska fikon rundar av smaken med fyllighet och sötma. Salladen passar både som ensamrätt, till lunch eller som ett smakrikt tillbehör på festbordet. Om färska fikon saknas går det lika bra med torkade eller ett saftigt tärnat päron.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Färsk grönkål
200 g
Kallpressad olivolja
½ msk
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
140 g
Färska fikon
4
Granatäppelkärnor
2 dl
Rostade pekannötter
1 dl
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Skölj grönkålen och riv av bladen från de grova stjälkarna. Riv bladen i mindre bitar.
  • Massera grönkålen så den mjuknar något med olivolja och citron.
  • Smula ädelosten och skär fikonen i klyftor.
  • Varva grönkål med ost, fikon, granatäpple och nötter på ett fat. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

310 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,4 g
Protein: 13,1 % 10 g
Fett: 69,5 % 24,4 g
Kolhydrater: 17,4 % 13,3 g
https://www.arla.se/recept/gronkalssallad-med-granatapple/