Grönkålsallad med granatäpple
15 min
Brunch
Lunch
•
&format=webp)
En fräsch och matig sallad med vinterkänsla. Grönkål ger tuggmotstånd och näring, medan granatäpplekärnor och rostade pekannötter tillför sötma och crunch. Krämig ädelost och färska fikon rundar av smaken med fyllighet och sötma. Salladen passar både som ensamrätt, till lunch eller som ett smakrikt tillbehör på festbordet. Om färska fikon saknas går det lika bra med torkade eller ett saftigt tärnat päron.

Ingredienser
Färsk grönkål
|
200 g |
---|---|
Kallpressad olivolja
|
½ msk |
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
140 g | |
Färska fikon
|
4 |
Granatäppelkärnor
|
2 dl |
Rostade pekannötter
|
1 dl |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
310 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,4 g |
Protein: | 13,1 % | 10 g |
Fett: | 69,5 % | 24,4 g |
Kolhydrater: | 17,4 % | 13,3 g |

