Gröna trädgårdsburgare

Gröna trädgårdsburgare

60+ min Huvudrätt
Go green och servera ärtiga vegoburgare med spenat- och oströra till middag. Burgarna kan stekas i en stekpanna på grillen eller på spisen. De är smakrika och mättande med söta tomater, salt gurka och krispig lök mellan bröden.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skiva purjolöken tunt och fräs i 1 msk smör-&rapsolja tillsammans med hälften av spenaten.
  • Skölj matvetet. Blanda matvete, fräst purjolök och spenat, ärter, ägg, hälften av pankon, salt och peppar. Mixa till en ganska tjock smet.
  • Forma 4 biffar och vänd i resten av pankon. Låt stå kallt ca 1 tim. Mixa ihop gräddfil, vitost och ca 30 g finskuren spenat.
  • Stek biffarna gyllene i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Lägg dem i bröden och servera tillsammans med ostkrämen, resten av spenaten och övriga tillbehör.
Klart!
Energi:

705 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 82 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Purjolök
½
Färsk spenat
130 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
3 msk
Kokt matvete
400 g
Frysta gröna ärter
250 g
Ägg
1
Panko
2 dl
1 dl
200 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Tillbehör
Hamburgerbröd
4
Saltgurkor
Rostad lök
Tomater