Gröna trädgårdsburgare - Recept | Arla
Gröna trädgårdsburgare

Gröna trädgårdsburgare

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Go green och servera ärtiga vegoburgare med spenat- och oströra till middag. Burgarna kan stekas i en stekpanna på grillen eller på spisen. De är smakrika och mättande med söta tomater, salt gurka och krispig lök mellan bröden.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • saltgurka
  • rostad lök
  • tomat

Gör så här

Gör så här

  1. Skiva purjolöken tunt och fräs i 1 msk smör-&rapsolja tillsammans med hälften av spenaten.
  2. Skölj matvetet. Blanda matvete, fräst purjolök och spenat, ärter, ägg, hälften av pankon, salt och peppar. Mixa till en ganska tjock smet.
  3. Forma 4 biffar och vänd i resten av pankon. Låt stå kallt ca 1 tim. Mixa ihop gräddfil, vitost och ca 30 g finskuren spenat.
  4. Stek biffarna gyllene i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Lägg dem i bröden och servera tillsammans med ostkrämen, resten av spenaten och övriga tillbehör.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa: