Grillad lax med rättikasallad och ostkräm
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.
Ingredienser
|
Laxfilé med skinn
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
Rättikasallad:
|
Rättika
|
200 g |
|---|---|
|
Blomkål
|
200 g |
|
Rädisor
|
1 knippe |
|
Rucola
|
40 g |
|
Grovhackad färsk gräslök
|
2 msk |
Dressing:
|
Olivolja
|
3 msk |
|---|---|
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
|
Flytande honung
|
0,5 - 1 tsk |
Ostkräm:
| 200 g | |
| 1 dl | |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Svartpeppar
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
619 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 25,9 % | 39,5 g |
| Fett: | 67 % | 46,9 g |
| Kolhydrater: | 7,1 % | 10,8 g |