Grillad lax med rättikasallad och ostkräm
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.
Ingredienser
Laxfilé med skinn
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Vitpeppar
|
1 krm |
Rättikasallad:
Rättika
|
200 g |
---|---|
Blomkål
|
200 g |
Rädisor
|
1 knippe |
Rucola
|
40 g |
Grovhackad färsk gräslök
|
2 msk |
Dressing:
Olivolja
|
3 msk |
---|---|
Citron
|
pressad saft av ½ |
Flytande honung
|
0,5 - 1 tsk |
Ostkräm:
200 g | |
1 dl | |
Citron
|
rivet skal av ½ |
Svartpeppar
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
619 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,4 g |
Protein: | 25,9 % | 39,5 g |
Fett: | 67 % | 46,9 g |
Kolhydrater: | 7,1 % | 10,8 g |

