Grillad double cheeseburger med aprikosketchup

30 min Snabbmat
Grillad double cheeseburger med aprikosketchup

Med grovmalen högrevsfärs blir burgarna saftiga och porösa. Sötsyrlig aprikosketchup är toppen till den lite salta osten.

Ingredienser

Högrevsfärs
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
4 skivor
4 skivor
Skivade tomater
2
Hamburgerbröd
4
Skivade tomater
2

Aprikosketchup:

Schalottenlökar
2
Aprikoser
4
1 msk
Chilisås
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Honung
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Börja med aprikosketchupen.
  • Skala och hacka löken. Kärna ur aprikoserna och klyfta dem.
  • Fräs lök och aprikoser i en kastrull med smör-&rapsolja ca 3 min. Häll på chilisås, vinäger och honung. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Forma 4 stora burgare av färsen, salta och peppra. Grilla dem ca 2 min på varje sida. Ta burgarna från grillen och lägg på ostskivorna.
  • Dela bröden och grilla snittytan.
  • Lägg ihop burgarna med tomatskivor och aprikosketchup.
Klart!

Om du inte har färska aprikoser kan du använda torkade. Ta då dubbla mängden aprikoser.

Näringsvärden, per port

Energi:

750 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 44 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 43 g
https://www.arla.se/recept/grillad-double-cheeseburger-med-aprikosketchup/