Grillad double cheeseburger med aprikosketchup
30 min
Snabbmat
•
Med grovmalen högrevsfärs blir burgarna saftiga och porösa. Sötsyrlig aprikosketchup är toppen till den lite salta osten.
Ingredienser
|
Högrevsfärs
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 4 skivor | |
| 4 skivor | |
|
Skivade tomater
|
2 |
|
Hamburgerbröd
|
4 |
|
Skivade tomater
|
2 |
Aprikosketchup:
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Aprikoser
|
4 |
| 1 msk | |
|
Chilisås
|
1 dl |
|
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
|
Honung
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Om du inte har färska aprikoser kan du använda torkade. Ta då dubbla mängden aprikoser.
Näringsvärden, per port
Energi:
743 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 25,8 % | 47,1 g |
| Fett: | 50,5 % | 42,4 g |
| Kolhydrater: | 23,7 % | 43,4 g |