Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Glassandwich med chokladbotten
Budget
Glassandwich med chokladbotten
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Glassandwich, en populär klassiker, kan du göra hemma. Perfekt för sötsugna glassälskare, med ljuvlig hembakad chokladbotten och glass emellan.
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Glass utan glassmaskin
(88)
5 min
Glass på minuten
(116)
60+ min
Parfait
(6)
Budget
60+ min
Gelato
(9)
Budget
Dulce de leche
(21)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna.
Rör snabbt ner choklad och mjölblandning i äggvispet.
Bred ut jämnt på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Låt kallna och dra bort pappret. Skär kakan i två lika stora delar.
Vispa glassen fluffig. Bred ut den jämnt på en botten och lägg på den andra. Frys i ca 3 tim.
Ta ut ur frysen och skär kakan i rektanglar. Förvara i förpackning med lock i frysen.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
285 kcal
Protein:
7 g
Kolhydrater:
44 g
Fett:
9 g
Ingredienser
Vaniljglass
5 dl
Mörk choklad, ca 50%
100 g
Ägg
4
Mörkt muscovadosocker
2½ dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
½ dl
Kakao
½ dl
Bakpulver
½ tsk
Smulat flingsalt
½ tsk
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Glass utan glassmaskin
(88)
5 min
Glass på minuten
(116)
60+ min
Parfait
(6)
Budget
60+ min
Gelato
(9)
Budget
Dulce de leche
(21)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(212)
10 min
Milkshake med hallon
(169)
15 min
Marängsviss med jordgubb och vanilj
(34)
60+ min
Blåbärs- och lakritspaletas
(6)
60+ min
Laktosfri och snabb yoghurtglass
(36)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum