Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Glassandwich med chokladbotten
Budget
Glassandwich med chokladbotten
4 tim
Efterrätt
Lämplig för frysning
•
Kommentarer
Glassandwich, en populär klassiker, kan du göra hemma. Perfekt för sötsugna glassälskare, med ljuvlig hembakad chokladbotten och glass emellan.
Andra liknande recept
5 min
Glass på minuten
(119)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(215)
15 min
Marängsviss med jordgubb och vanilj
(34)
Budget
6 tim
Glass utan glassmaskin
(92)
3 tim 20 min
Parfait
(6)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna.
Rör snabbt ner choklad och mjölblandning i äggvispet.
Bred ut jämnt på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Låt kallna och dra bort pappret. Skär kakan i två lika stora delar.
Vispa glassen fluffig. Bred ut den jämnt på en botten och lägg på den andra. Frys i ca 3 tim.
Ta ut ur frysen och skär kakan i rektanglar. Förvara i förpackning med lock i frysen.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
285 kcal
Protein:
7 g
Kolhydrater:
44 g
Fett:
9 g
Ingredienser
Vaniljglass
5 dl
Mörk choklad, ca 50%
100 g
Ägg
4
Mörkt muscovadosocker
2½ dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
½ dl
Kakao
½ dl
Bakpulver
½ tsk
Smulat flingsalt
½ tsk
Andra liknande recept
5 min
Glass på minuten
(119)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(215)
15 min
Marängsviss med jordgubb och vanilj
(34)
Budget
6 tim
Glass utan glassmaskin
(92)
3 tim 20 min
Parfait
(6)
Budget
Dulce de leche
(21)
10 min
Milkshake med hallon
(169)
Budget
Friterad banan
(15)
Budget
12 tim
Gelato
(10)
5 tim
Hemmagjord isglass
(17)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum