Glassandwich med chokladbotten

Glassandwich med chokladbotten

4 tim
Efterrätt
Lämplig för frysning
Glassandwich, en populär klassiker, kan du göra hemma. Perfekt för sötsugna glassälskare, med ljuvlig hembakad chokladbotten och glass emellan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glassandwich-med-chokladbotten/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna.
  • Rör snabbt ner choklad och mjölblandning i äggvispet.
  • Bred ut jämnt på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
  • Låt kallna och dra bort pappret. Skär kakan i två lika stora delar.
  • Vispa glassen fluffig. Bred ut den jämnt på en botten och lägg på den andra. Frys i ca 3 tim.
  • Ta ut ur frysen och skär kakan i rektanglar. Förvara i förpackning med lock i frysen.
Klart!
Energi:

285 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Vaniljglass
5 dl
Mörk choklad, ca 50%
100 g
Ägg
4
Mörkt muscovadosocker
2½ dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
½ dl
Kakao
½ dl
Bakpulver
½ tsk
Smulat flingsalt
½ tsk