Glassandwich med chokladbotten

Glassandwich med chokladbotten

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

Glassandwich, en populär klassiker, kan du göra hemma. Perfekt för sötsugna glassälskare, med ljuvlig hembakad chokladbotten och glass emellan.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

  • 5 dl vaniljglass
  • 100 g mörk choklad, ca 50%
  • 4 ägg
  • 2½ dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk smulat flingsalt

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör snabbt ner choklad och mjölblandning i äggvispet. Bred ut jämnt p. bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kallna och dra bort pappret. Halvera kakan. Vispa glassen fluffig. Bred ut den jämnt på en botten och lägg på den andra. Frys i ca 3 tim. Skär kakan i rektanglar. Förvara i frysen.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa: