Fyllda baguetter

Fyllda baguetter

60+ min Buffé Mellanmål
Snurrade minibaguetter som passar fint till picknicken eller på buffébordet. Toppa bröden med knapriga solroskärnor innan de åker in i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm mjölken med smör till max 37°. Smula jäst och salt i en degbunke, häll över mjölkblandningen och lös upp jästen.
  • Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen minst 5 min till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Kavla ut degen till en rektangel, ca 55x40 cm på mjölad bänk. Bred på färskosten och smula över vitosten. Vik ihop långsida mot långsida.
  • Dela degen i 8 remsor och tvinna dem till små baguetter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla med uppvispat ägg och stör över solroskärnor. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

302 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 12 g

Ingredienser

2½ dl
1 msk
Jäst
25 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
6 dl
Ägg till pensling
1
Solroskärnor
½ dl