Fröigt knäckebröd

Fröigt knäckebröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(60 st)

Hemlagat, kryddigt knäckebröd med många olika fröer är läckert att bjuda på. Servera till sill eller till frukost med en god ost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

  • 25 g jäst
  • 3 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • ½ msk honung
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt

Fröblandning:

  • ½ dl linfrön
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ msk kummin
  • 1 msk flingsalt

Till utbakning:

  • 1 dl vetemjöl

Gör så här:

Gör så här:

Värm mjölken till max 37°. Rör ut jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, ca 5 min. Låt jäsa 30–40 min. Sätt ugnen på 250°. Blanda alla ingredienser till fröblandningen och arbeta försiktigt in den i degen vid utbakning. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10–12 bitar. Forma till runda bollar och kavla ut så tunt och så runt som möjligt. Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden. Tryck ev ut ett hål i mitten. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 7–8 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem