Krispigt och fröigt knäckebröd
2 tim
•
Arbetstid: 40 min
Brunch
Buffé
Frukost
•
Hemlagat, kryddigt knäckebröd med många olika fröer är läckert att bjuda på. Servera till sill eller till frukost med en god ost.
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Honung
|
½ msk |
|
Grovt rågmjöl
|
5 dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Linfrön
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Fröblandning:
|
Solroskärnor
|
½ dl |
|---|---|
|
Pumpakärnor
|
½ dl |
|
Kummin
|
½ msk |
|
Flingsalt
|
1 msk |
Till utbakning:
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
238 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,1 g |
| Protein: | 13,3 % | 7,8 g |
| Fett: | 21,9 % | 5,9 g |
| Kolhydrater: | 64,8 % | 38 g |
Video
Lär dig baka fröigt knäckebröd
Lär dig baka fröigt knäckebröd tillsammans med Sveriges Mästerkock 2011, Louise Johansson. Jättegott!