Färskostsmörgås med getost, honungsmarinerade linser och valnötter - Recept | Arla
Färskostsmörgås med getost, honungsmarinerade linser och valnötter

Färskostsmörgås med getost, honungsmarinerade linser och valnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Matig smörgås färskost och linser som marinerats i honung, apelsin och lite chili. Valnötter ger smak och knaprighet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Marinerade linser:

  • 4 dl kokta röda linser
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 finhackad röd chili
  • 50 g rucola
  • ½ tsk salt

Gör så här

Gör så här

Börja med de marinerade linserna. Blanda samman olja, apelsinsaft, honung och chili i en bunke. Rör ner linserna och salta. Vänd ner rucolan precis innan servering. Bred färskost på brödet. Lägg på de marinerade linserna. Grovhacka nötterna. Riv eller hyvla osten och toppa de marinerade linserna med nötter och ost.

Skriv ut

Källa: