Färskostsmörgås med honungsmarinerade linser och valnötter

20 min
Färskostsmörgås med honungsmarinerade linser och valnötter

Matig smörgås färskost och linser som marinerats i honung, apelsin och lite chili. Valnötter ger smak och knaprighet.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Färskostsmörgås med honungsmarinerade linser och valnötter

Ingredienser

Levainbröd
4 skivor
100 g
Rostade valnötter
1 dl
75 g

Marinerade linser:

Kokta torkade röda linser
4 dl
Olivolja
3 msk
Pressad apelsinsaft
2 msk
Flytande honung
1 tsk
Finhackad röd chili
1
Rucola
50 g
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Börja med de marinerade linserna.
  • Blanda samman olja, apelsinsaft, honung och chili i en bunke. Rör ner linserna och salta.
  • Vänd ner rucolan precis innan servering.
  • Bred färskost på brödet. Lägg på de marinerade linserna.
  • Grovhacka nötterna.
  • Riv eller hyvla osten och toppa med nötter och ost.
Klart!
https://www.arla.se/recept/farskostsmorgas-med-getost-och-honungsmarinerade-linser-och-valnotter/