
Färskostsmörgås med getost, honungsmarinerade linser och valnötter
Matig smörgås färskost och linser som marinerats i honung, apelsin och lite chili. Valnötter ger smak och knaprighet.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 skivor levain
-
100 g Arla® färskost paprika
- 1 dl rostade valnötter
-
75 g Arla Präst®
Marinerade linser:
- 4 dl kokta röda linser
- 3 msk olivolja
- 2 msk pressad apelsinsaft
- 1 tsk flytande honung
- 1 finhackad röd chili
- 50 g rucola
- ½ tsk salt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Börja med de marinerade linserna. Blanda samman olja, apelsinsaft, honung och chili i en bunke. Rör ner linserna och salta. Vänd ner rucolan precis innan servering. Bred färskost på brödet. Lägg på de marinerade linserna. Grovhacka nötterna. Riv eller hyvla osten och toppa de marinerade linserna med nötter och ost.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla färskostsmörgåsar 2015