Färskostgnocchi med smörsås och svamp
1 tim
Huvudrätt
•

Det finns inget bättre än svamp på hösten! Variationen i skogen är fantastisk under den tiden. Färskostgnocchi är en krämigare och enklare variant av den klassiska potatisgnocchin. Här serverade med en len smörsås smaksatt med lagrad ost och svamp. Det går utmärkt att laga denna rätt även under andra årtider använd då svensk odlad svamp. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Ingredienser
Färskostgnocchi:
300 g | |
½ dl | |
Ägg
|
1 |
Vetemjöl
|
ca 2 dl |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
|
Matolja
|
Svamp:
Blandad färsk svamp, tex trattkantarell, svart trumpetsvamp
|
300 g |
---|---|
Champinjoner
|
250 g |
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Matolja
|
2 msk |
25 g | |
Citron
|
½ |
Torkad grönpeppar
|
1 msk |
Smörsås:
2 dl | |
100 g | |
½ dl | |
Citron
|
½ |
Salt
|
Gör så här
Färskostgnocchi:
Svamp:
Smörsås:
Servering:

