Chokladfondant med hallon och yoghurtglass
2 tim
Dessert
Efterrätt
•

En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

Andreas Hedlund
Årets kock 2002

Ingredienser
Chokladfondant:
Mörk choklad
|
75 g |
---|---|
75 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Ägg
|
2 |
Äggula
|
1 |
Vetemjöl
|
2 msk |
Yoghurtglass:
Vaniljstång
|
½ |
---|---|
2½ dl | |
Strösocker
|
¾ dl |
Äggulor
|
2 |
2½ dl |
Hallonsås:
Hallon
|
2 dl |
---|---|
Florsocker
|
2 msk |
Hallon
|
|
---|---|
Ev plockade myntablad
|
Gör så här
Yoghurtglass:
Hallonsås:
Chokladfondant:
Näringsvärden, per port
Energi:
505 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 50 g |
Fett: | 29 g |

