Chokladfondant med hallon och yoghurtglass
                                
                                    2 tim
                                
                                    Dessert
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.
 
    
            Andreas Hedlund
                Årets kock 2002
        
    
 
    Ingredienser
Chokladfondant:
| 
                                            
                                                Mörk choklad
                                            
                                     | 75 g | 
|---|---|
| 75 g | |
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Äggula
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 2 msk | 
Yoghurtglass:
| 
                                            
                                                Vaniljstång
                                            
                                     | ½ | 
|---|---|
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | ¾ dl | 
| 
                                            
                                                Äggulor
                                            
                                     | 2 | 
| 2½ dl | 
Hallonsås:
| 
                                            
                                                Hallon
                                            
                                     | 2 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Florsocker
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Hallon
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                Ev plockade myntablad
                                            
                                     | 
Gör så här
Yoghurtglass:
Hallonsås:
Chokladfondant:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
553 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g | 
| Protein: | 9 % | 12,2 g | 
| Fett: | 50,3 % | 31,5 g | 
| Kolhydrater: | 40,7 % | 55,4 g | 
 
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    