Chokladfondant med hallon och yoghurtglass
2 tim
Dessert
Efterrätt
•
En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.
Andreas Hedlund
Årets kock 2002
Ingredienser
Chokladfondant:
|
Mörk choklad
|
75 g |
|---|---|
| 75 g | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Äggula
|
1 |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
Yoghurtglass:
|
Vaniljstång
|
½ |
|---|---|
| 2½ dl | |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Äggulor
|
2 |
| 2½ dl |
Hallonsås:
|
Hallon
|
2 dl |
|---|---|
|
Florsocker
|
2 msk |
|
Hallon
|
|
|---|---|
|
Ev plockade myntablad
|
Gör så här
Yoghurtglass:
Hallonsås:
Chokladfondant:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
553 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 9 % | 12,2 g |
| Fett: | 50,3 % | 31,5 g |
| Kolhydrater: | 40,7 % | 55,4 g |